t955i.net

The never ending war between cars and bikes

Turvallisuus ensin

July 16th, 2015 by rnn.yqe.

Auton turvallisuuspuolesta mainittakoon turvatyynyt, auton kehikko ja puskuri esimerkiksi onnettomuustapauksissa. Suurempi koko ja neljä rengasta mahdollistavat turvallisemman kontaktin asfalttiin ja talvella nastarenkaiden käytön. Autolla ajaminen sateella on paljon miellyttävämpää ja turvallisempaa kuin moottoripyörällä ajaminen.

Liukastumisvaara on pienempi ja ajaminen on nautinnollisempaa, koska kuski pysyy kuivana. Eipä autolla ajaessa tarvitse miettiä sen enempää vaatetusta tai kypärääkään. Moottoripyöräilyssä on toki omat huvinsa ja heikkoutensa, ja siitä voit lukea lisää artikkelissamme Renkaat vähenee ja vauhti kovenee tällä samaisella sivustolla.

Autolla ajaminen ei ehkä anna samaa fiilistelyn tunnetta kuin moottoripyörällä ajaminen, mutta autosta voi aina avata ikkunan tai kattoluukun (jos sellaisen omistaa), laittaa stereot täysille ja fiilistellä kruisaillen pitkin maanteitä. Tämä kävisi ehkä arkaluontoisemmalle kaverille moottoripyörällä hurjastelemisesta.

Summa summarum

Emme siis sanoisi, että auto olisi moottoripyörää parempi ajoneuvo, koska molemmat ovat tarkoitettu erilaiseen käyttötarkoituksiin. Auto tietenkin mahdollistaa monia asioita, joita pyörällä ei voisi kuvitellakaan tekevän, vaikka joka vuosi pyörien tavaratilaa parannetaan, mikä mahdollistaa yhä suuremman tavaramäärän kuljettamisen.