t955i.net

The never ending war between cars and bikes

Missä erot on nähtävissä?

July 19th, 2015 by rnn.yqe.

Rallikuskit ovat ”raaempaa” kansaa: he ihannoivat vauhtia ja perinteistä perunapeltomeininkiä. Vauhti ja tiukat kurvit, tekninen ajotaito ja räväkkyys ovat rallikuskien ominaisuuksia, vaikka myös tietynlainen rauhallisuus kuvaa heitäkin. Formula 1:ssä autot on tarkoitettu rata-ajoon ja F1-kisoissa ajetaan vauhdillisesti kovempaa kuin rallikisoissa, missä apulaisen täytyy jatkuvasti informoida kuskille, millainen tie ja taival on edessä.

Formulakuskien tulee osata ja pystyä käsittelemään autoa, joka kulkee helpostikin 300 kilometrin tuntivauhdilla. Suurin mitattu nopeus oli lähes 373 km/h. Moto GP -ajot ovat niin ikään rata-ajoja ja siksi lähempänä Formula 1-kisoja, vaikkakin ne käydäänkin moottoripyörillä. Vauhtitaso on miltei Formula 1:n luokkaa, 300-340 km/h.

On itsestään selvää, että vauhdin kannalta sekä Formula 1 että Moto GP ovat ne nopeimmat, mutta molempia ajetaan radalla. Rallikisoissa nopeus ei yllä 300 km/h asti, mutta tien ja reitin ennalta-arvaamattomuus tuovat lisäpaineita kuskille pitää auto tiellä, eikä lentää ojaan.